LUKK x
meld deg på vårt

Nyhetsbrev

Skriv inn dine detaljer nedenfor om du ønsker å
holde deg oppdatert på siste nytt om SMD!

Interesser:

Gjennom å registrere deg på vårt nyhetsbrev godtar du at vi kontakter deg med nyheter og markedsføring om oss og våre arrangement. Vi benytter Mailchimp til utsendelser av nyhetsbrev og din e-post vil lagres i vår database der. Du kan når som helst melde deg av. Les mer om personvern og hvordan vi og Mailchimp behandler dine data her.

Takk!
Vi har registrert din påmelding.

OBS! Noe gikk feil. Dersom problemet vedvarer kan du kontakte oss på post@socialmediadays.no for manuell påmelding.

Nyhetsbrev
Intervju med bransjefolk

En kjapp prat om sosiale medier med Fredrik Fornes, kommunikasjonssjef i Proplan

Social Media Days AS
August 27, 2021

Vi har tatt en prat med Fredrik Fornes, kommunikasjonssjef i Proplan. Én av to i en liten markedsavdeling i et stort softwareselskap, med hovedansvar for kommunikasjon, sosiale medier og nettsider.

– Hei, hvem er du?

Hei! Jeg er Fredrik, 28 år, utdannet journalist med over 10 års erfaring fra sportsjournalistikken. Det ble liksom det nest beste da jeg ikke ble fotballproff. Men jeg oppdaget etter hvert at jeg ønsket å kombinere skrivingen med det kreative. Derfor tok jeg steget over til markedsføring – og har aldri angret!

– Hvilke spennende ting jobber du med akkurat nå?

Akkurat nå har jeg startet i pappapermisjon, så jobbing er det lite av. Samtidig begynner jeg et nytt eventyr til høsten, så det blir litt planlegging rundt det – i tillegg til jobbing med noen LinkedIn-foredrag jeg skal ha i høst.

– Hva synes du er det aller viktigste en bedrift bør fokusere på i sosiale medier?

Språket er undervurdert. Det å være personlig, uformell, morsom, folkelig og by på seg selv kan være utrolig effektivt. Likevel velger mange å heller skrive slik at de blir en del av den «grå massen», fordi det er tryggere. Vel, tryggere er ikke bedre. Våg å snakke til mennesker som mennesker!

– Hvilken virksomhet synes du skiller seg positivt ut i sosiale medier, og hvorfor?

På LinkedIn synes jeg Solv er flinke til å bruke bedriftssiden til det jeg mener bedriftssiden bør brukes til: Et utstillingsvindu for sine ansatte. Mennesker knytter bånd med mennesker, ikke firmanavn og logoer, så det å markedsføre sine ansatte på den måten tror jeg er lurt. 

Ellers er kundeservicen til Altibox på Facebook et perfekt eksempel på hvordan riktig "tone of voice" kan få noe som egentlig er negative nyheter til å bli en morsom, positiv greie som nærmest går viralt.

– Hvilken kanal bruker du mest tid på for din virksomhet, og hva er grunnen til det?

LinkedIn! Av mange grunner, men den viktigste: 99,6 prosent av brukerne der inne deler ikke eget innhold. Det vil si at de 0,4 prosentene som gjør det, deler på all trafikken. Plattformen har for lite innhold sammenlignet med antall brukere, noe som gjør at du får helt enorme tall på organisk rekkevidde der inne nå.

Gjennom LinkedIn har vi styrket Proplans merkevarekjennskap på rekordtid. Å få meldinger fra personer som har kjørt forbi bygget vårt, sett logoen og tenkt «Ahh, det er jo de fra LinkedIn!» viser at vi har gjort noe riktig.

I tillegg bygger du både firmaets merkevare, nettverket ditt, kompetansen din og din personlige merkevare ved å være aktiv på LinkedIn. Vinn-vinn-vinn-vinn – og ingenting å tape.

– Kan du fortelle oss om en erfaring fra ditt arbeid med sosiale medier som lærte deg noe viktig?

Vi kjørte en gang et webinar hvor vi brukte masse penger på en kampanje i sosiale medier for å hente inn deltakere. Dagen etter ringte vi alle påmeldte for å høre om de ville kjøpe systemene våre. 99 prosent sa nei.

Det lærte meg at leads må bearbeides og varmes opp. I B2B-bransjen er snittet rundt åtte såkalte «touchpoints» før det blir salg. Det gjelder med andre ord å være til stede med godt innhold på flere flater, kanaler og plattformer slik at vi kan oppnå disse kontaktpunktene og posisjonere oss slik at det til slutt ender med et salg.

– Hva inspirerer deg, og hvordan holder du deg oppdatert, innen sosiale medier?

Dyktige mennesker som raust deler av kunnskapen sin er veldig inspirerende. Jeg er jo over snittet glad i LinkedIn, og må dra det inn her også: Gjennom å knytte kontakt med riktige mennesker der inne kan du hente enormt med både kunnskap og inspirasjon.

Jeg liker også å se til utlandet gjennom internasjonale podkaster, e-bøker og lignende – for der dukker ofte trendene opp en liten stund før de når oss her i Norge.

...
Nyeste innlegg