Pernille og resten av teamet i forbrukerredaksjonen til DNB jobber hele tiden med å fornye seg og måten de kommuniserer på - kreativt, visuelt og digitalt. Det er viktig å tilpasse seg og være relevante for målgruppene som har vaner i konstant utvikling, sier Pernille.
– Hei, hvem er du?
Pernille Schønfeldt Borchgrevink, leder i forbrukerredaksjonen i DNBs mediehus, DNBNyheter. DNB Nyheter skal gjøre folk klokere på egen økonomi gjennom kommunikasjon som opplyser, skapertillit, engasjerer og motiverer til handling.
– Hvem er vi:
· Redaktør: Vibeke Hansen
· To redaksjoner: Forbruker- og finansredaksjonen
· To redaksjonssjefer
· 12 innholdsprodusenter
· To nettaviser
· Fire podkaster
· Innholdskonsepter i sosiale medier (for eksempel @dnbung på Instagram).
· Eget studio
– Hvilke spennende ting jobber du med akkurat nå?
For øyeblikket jobber jeg med særlig to ting som får blodet mitt til å bruse: En ny kanalstrategi for sosiale medier, og lansering av vår nye UNG ambassadør, Connie Lunde.
– Hvilken kanal bruker du mest tid på for din virksomhet, og hva er grunnen til det?
Jeg bruker mest tid på Facebook sine kanaler (Facebook og Instagram), men også TikTok og Snapchat. Vi jobber som nevnt med ny kanalstrategi, noe som innebærer testing av kanaler og konsepter tilpasset en ny kanalmiks.
DNB Nyheter har skiftet fokus de siste årene fra å kun lede trafikk inn til egen nettavis, til å skape gode opplevelser på målgruppens premisser og der de befinner seg.
Vi jobber hele tiden med å fornye oss og måten vi kommuniserer på - kreativt, visuelt og digitalt. Vi må tilpasse oss og være relevante for målgruppene våre som har vaner i konstant utvikling.
– Kan du fortelle oss om en erfaring fra ditt arbeid med sosiale medier som lærte deg noe viktig?
Seks ting jeg har lært:
– Hva synes du er det aller viktigste en bedrift bør fokusere på i sosiale medier?
Skal du lykkes med sosiale medier er du nødt til å forstå mekanismene bak og hvordan menneskene du møter oppfører seg på de ulike plattformene.
Mitt råd er: Gjør research, sett et tydelig konsept og tenk organisk.
Det er modig å satse på organiske innholdskonsepter i sosiale medier fordi det krever tid å bygge opp og vil mest sannsynlig ikke gi umiddelbare resultater. Men, sosiale medier er et "always on" løp, der målet bør være å få flere venner/bygge relasjoner.
– Hvilken virksomhet synes du skiller seg positivt ut i sosiale medier, og hvorfor?
Jeg synes Politiet er et godt eksempel. De har lyktes med å få ut sine budskap ved å tilpasse seg ulike kanaler og målgrupper. De er utrolig flinke på Twitter og TikTok.
Også Redningsselskapet har vært gode på TikTok der de har laget god underholdning rundt viktig informasjon om vannsikkerhet, - til en målgruppe som det er vanskelig å nå.
– Hva inspirerer deg, og hvordan holder du deg oppdatert, innen sosiale medier?
Jeg blir inspirert hver eneste dag, enten det er gjennom noe jeg selv ser i sosiale medier eller noen av kollegene mine deler. Jeg tror det er en fordel å være litt some-junkie for å kunne klare å holde seg oppdatert i et landskap i konstant endring.
Heldigvis har vi et sterkt fagmiljø i DNB med takhøyde for deling, diskutering og ikke minst,- det å gjøre feil. Sosiale medier er en lekeplass der du heller bør gjøre et par feil enn å gjøre alt «riktig».