LUKK x
meld deg på vårt

Nyhetsbrev

Skriv inn dine detaljer nedenfor om du ønsker å
holde deg oppdatert på siste nytt om SMD!

Interesser:

Gjennom å registrere deg på vårt nyhetsbrev godtar du at vi kontakter deg med nyheter og markedsføring om oss og våre arrangement. Vi benytter Mailchimp til utsendelser av nyhetsbrev og din e-post vil lagres i vår database der. Du kan når som helst melde deg av. Les mer om personvern og hvordan vi og Mailchimp behandler dine data her.

Takk!
Vi har registrert din påmelding.

OBS! Noe gikk feil. Dersom problemet vedvarer kan du kontakte oss på post@socialmediadays.no for manuell påmelding.

Nyhetsbrev
Intervju med bransjefolk

En kjapp prat om sosiale medier - med Ståle Lindblad, foredragsholder og rådgiver

Vi har tatt en kjapp prat med Ståle Lindblad om sosiale medier. Hva bør din bedrift fokusere på, og hvem er det som gjør en god jobb i dag?

- Hei, hvem er du?

Jeg er Ståle Lindblad. Jeg jobber som rådgiver og foredragsholder innen sosiale medier, kommunikasjon og digitalisering. Jeg har bakgrunn fra salg og prosessutvikling, så jeg er veldig opptatt av å se kommunikasjon og digitalisering i sammenheng med verdiskaping. Når tiden strekker til sysler jeg også litt med et bokprosjekt jeg har lyst til å realisere. Under pandemien har det vært mye jobbing fra hjemmekontoret, så jeg savner veldig å stå på en scene og se publikum i øynene.

Jeg har laget analyseverktøyet SoMeStatus.com, som lar bedrifter analysere effekten av Facebook-sidene sine. Hvert år lager jeg rapporten Facebook-effekt, som forteller hvilken effekt norske virksomheter får av Facebook.

- Hvilke spennende ting jobber du med akkurat nå?

Nå som det er færre foredrag, så jobber jeg mest med konsulentoppdrag. Jeg har vært heldig og fått noen spennende, langsiktige oppdrag innen både digitalisering og kommunikasjon. Spesielt er det spennende å hjelpe en tradisjonell håndverksbedrift å modernisere driften gjennom digitale løsninger. Det er moro når relativt enkle tiltak kan bidra til store kostnadsreduksjoner på områder som ledelsen ikke var klar over tidligere. Jeg er også glad i å skrive, så jeg bidrar med en del artikler til Medier24.no og Kom24.no.

- Hva synes du er det aller viktigste en bedrift bør fokusere på i sosiale medier?

I sosiale medier bør bedrifter fokusere på å skape verdi for mottakeren. I stedet for å være opptatt av hva vi ønsker å formidle, så bør vi være opptatt av hva målgruppen vår ønsker å høre. Det innebærer at vi må pakke inn budskapet vårt på en annen måte, enn det vi gjør i andre kanaler. Innhold som skaper verdi for brukeren går fortsatt bra organisk i sosiale medier. Det er også det innholdet som er billigst å promotere.

En god huskeregel når bedriften skal lage innhold til sosiale medier er at det må være interessant, relevant og verdiskapende. Interessant for målgruppen, relevant for bedriften og verdiskapende for mottakeren.

- Hvilken virksomhet synes du skiller seg positivt ut i sosiale medier, og hvorfor?

Jeg har blitt veldig imponert av hva Norges Råfisklag har fått til på Facebook. De produserer innhold som retter seg mot ulike målgrupper, og balanserer det veldig bra. I tillegg så lager de innhold som virkelig skaper verdi for oss forbrukere. De har blant annet lagt ut flere videoer om fisk og sjømat som er sett av flere hundre tusen mennesker uten at de har betalt en krone i promotering.

En annen bedrift som imponerer meg er ReAvisa, en lokalavis i Vestfold. De er flinke til å bruke Facebook til å skape merverdi rundt artiklene de deler. De spiller på det lokale, nære og genuine. Der har de store mediene mye å lære.

- Hvilken kanal bruker du mest tid på for din virksomhet, og hva er grunnen til det?

Jeg bruker nok mest tid på Facebook, siden det er den kanalen som fortsatt fungerer best for de fleste bedrifter. Har du et visuelt budskap, eller en veldig ung målgruppe kan andre kanaler være bedre, men for de aller fleste bedrifter er Facebook den beste kanalen å starte med. Facebook har også de beste verktøyene, og er den klart mest effektive annonsekanalen. Jeg passer imidlertid på å være aktiv i de fleste viktige kanalene, så jeg holder meg oppdatert på utviklingen.

- Kan du fortelle oss om en erfaring fra ditt arbeid med sosiale medier som lærte deg noe viktig?

Da jeg jobbet som mediesjef i Lillestrøm Sportsklubb fikk jeg oppleve hvor viktig video er i sosiale medier. Hvis målgruppen opplever innholdet som genuint og interessant, så er det nesten ingen grenser for hvor langt en video kan nå ut. En video, som jeg egentlig bare laget for å muntre opp en spiller som ikke var fornøyd med egen innsats, gikk viralt i hele verden. På en uke hadde den mer enn 4,5 millioner visninger. Selv om ikke det var dagligdags med så store tall, så opplevde vi ofte at videoer gikk viralt når vi traff med budskapet og formidlingen.

- Hva inspirerer deg, og hvordan holder du deg oppdatert, innen sosiale medier?

Jeg blir inspirert av å høre gode kollegaer fortelle om sine erfaringer. Selv om vi er litt konkurrenter, så er vi mest gode kollegaer. Nesten hver gang jeg hører et foredrag med en kollega i bransjen, så sitter jeg igjen med følelsen av at «der har jeg en del å lære. Det bør jeg bli bedre på».

...
Nyeste innlegg