LUKK x
meld deg på vårt

Nyhetsbrev

Skriv inn dine detaljer nedenfor om du ønsker å
holde deg oppdatert på siste nytt om SMD!

Interesser:

Gjennom å registrere deg på vårt nyhetsbrev godtar du at vi kontakter deg med nyheter og markedsføring om oss og våre arrangement. Vi benytter Mailchimp til utsendelser av nyhetsbrev og din e-post vil lagres i vår database der. Du kan når som helst melde deg av. Les mer om personvern og hvordan vi og Mailchimp behandler dine data her.

Takk!
Vi har registrert din påmelding.

OBS! Noe gikk feil. Dersom problemet vedvarer kan du kontakte oss på post@socialmediadays.no for manuell påmelding.

Nyhetsbrev

Jarle Heitmann

Ap
Politiker
Oslo
Stavanger
Tromsø
Bergen
Trondheim

Jarle Heitmann har bakgrunn som heltids lokal -og regional politiker (Ap) i Tromsø i flere perioder og jobb som kommunikasjonssjef i Fairtrade Norge AS og Chess Olympiad Norway 2014 og kampanjesjef i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke. Han var tidlig ute med å ta sosiale medier i bruk i politisk arbeid og deretter som viktige kanaler i kommunikasjons- og kampanjearbeid, med både operativ og strategisk erfaring.

I 2020-21 leverte han en bacheloroppgave i statsvitenskap, spesielt rettet mot kvaliteten på de politiske samtalene i sosiale medier.

Han er spesielt opptatt av hvordan sosiale medier som en viktig del av samtalene i samfunnssfæren, stiller oss overfor utfordringer både som sosiale medie-brukere og for selve demokratiet.

Info om foredrag

Kan hat og hets i sosiale medier være en trussel for demokratiet?

Hva betyr sosiale medier for demokratiet? Da de ulike plattformene ble lansert var det en gryende optimisme om «demokratiets redning». Etter hvert har flere forskere snudd og mener dette er blitt en myte, siden fenomener som hat/hets, ekkokamre og filterbobler og økende polarisering fremstår som en svøpe for de liberale demokratier. I foredraget vil det særlig fokuseres på hat og hets, hvilke følger det kan få og hvilke grep som kan diskuteres fremover.